Google lanceert ARCore op 100 miljoen devices

Posted on feb 25, 2018 in Content Marketing

Google lanceert vandaag haar Augmented Reality Software Development Kit genaamd ARCore voor meer dan 100 miljoen Android devices. Samen met partners zoals Porsche, Snapchat en Sotherby’s, geeft Google de belangrijkste kerntoepassingen van ARCore een gezicht.

Mixed en Augmented Reality voor smartphones

ARCore 1.0 is beschikbaar op alle Google Pixel telefoons, de vlaggenschippen van Samsung smartphones, de Android O versie van de LG V30 en V30 Plus, de Asus ZenFone AR en de OnePlus 5.

Bron afbeelding: https://www.blog.google/products/google-vr/announcing-arcore-10-and-new-updates-google-lens/

Belangrijk is met de name de waarde van Location Based Entertainment (LBE) voor Augmented Reality. Door het tonen van locatie-afhankelijke augmented reality content per locatie van de gebruiker, verworven onder andere Pokémon Go en SnapChat honderden miljoenen gebruikers binnen een dag.

Google licht ook de ARCore functie voor Google Lens op haar blog toe:

Met de Google Lens helpt de camera van je telefoon je om de wereld om je heen te begrijpen. Wij breiden de beschikbaarheid van de Google Lens preview nu uit. Met Lens in Google Photos, wanneer je een foto neemt, kan je meer informatie opvragen over hetgeen dat op de foto staat. In de komende weken wordt Lens beschikbaar voor alle Engelstalige Google Photos gebruikers met de laatste Android en iOS versie.