Artikelreeks over het organiseren voor contentmarketing en trends

Posted on feb 20, 2018 in Content Marketing

In januari begon ik met bloggen over contentmarketing voor OrangeValley. In een reeks van vijf artikelen ga ik in op alle elementen die van belang zijn voor het optuigen en uitvoeren van de contentmarketing strategie evenals trends die ik relevant acht voor 2018 en 2019.

Artikelen over contentmarketing op een rij:

Deel 1 gaat over veel voorkomende uitdagingen voor het starten met en de organisatie rondom contentmarketing. Ook komt het belang van te formuleren doelstellingen en contentmarketing KPI’s aan bod.

Deel 2 gaat over content prestatie targets voor de contentstrategie en op welke manier contentmarketing KPI’s geformuleerd kunnen worden en een bijdrage leveren aan de online marketingstrategie.

In deel drie staat SEO in relatie tot het beginnen met contentmarketing centraal. Waarom is SEO een goed startpunt voor contentmarketing? En wat voor SEO-inzichten en -tools zijn er nodig?

Deel 4 geeft een goed beeld van de praktische invulling van contentmarketing. Het structureel plannen en publiceren van doelgroep- en doelgerichte content staat namelijk in de contentkalender. Wat staat er in de contentkalender, hoe draagt dit werkdocument bij aan de strategie en hoe kan jeeen contentkalender maken?

Het laatste deel gaat over de moeilijke definitie van contentmarketing en het ‘contentmarketing landschap’. Wat is contentmarketing? Welke huidige trends zijn belangrijk om rekening mee te houden of om op in te spelen? En waarom noem ik Kunstmatige Intelligentie, Augmented Reality en online Magazines als kansrijke trend voor content marketeers?

Wil je meer weten over contentmarketing in de praktijk? Stuur mij dan een bericht via Twitter of LinkedIn.