Wat is Apple van plan met Augmented en Virtual Reality?

Posted on sep 12, 2016 in Virtual Reality

Apple heeft deze maand haar zevende patent gekregen dat betrekking heeft op Augmented/Virtual Reality. Wat zeggen deze patenten over de Virtual Reality plannen van Apple?

Een Augmented/Virtual Reality bril van Apple

De eerste patent-aanvraag van Apple getiteld “Head-mounted display apparatus for retaining a portable electronic device with display” werd in 2008 ingediend. Het recent ingediende patent doet nog meer vermoeden dat het gaat om een headset waar de iPhone in geplaatst kan worden, vergelijkbaar met de GearVR van Samsung.

Patent aanvragen zijn alleen geen garantie dat er ook een commercieel product wordt gelanceerd. Vaak zijn patenten een  strategisch middel om te voorkomen dat andere bedrijven soortgelijke hardware of  technische oplossingen op de markt komen.

Toch is de kans groot dat Apple met AR/VR aan de slag gaat, gezien Apple ook al vacatures had voor VR / AR ontwikkelaars en omdat Apple recent diverse AR/VR bedrijven overnam, waaronder het Augmented Reality bedrijf Metaio in 2015.

Gezien de miljoenen gebruikers van Apple, vele Virtual Reality Apps in de App Store, de ervaring van Apple met de iWatch wearable en miljarden op de bank, heeft Apple alles in huis om de AR en VR industrie op zijn kop te zetten.

Gaat Apple proberen om een revolutionair product uit te brengen binnen de Augmented/ Virtual Reality industrie, zoals ze eerder ook deden met smartphones door de iPhone in 20017 te introduceren?