Adobe maakt Creative Cloud geschikt voor Virtual Reality

Posted on sep 11, 2016 in Virtual Reality

Adobe heeft een aantal innovaties doorgevoerd die Virtual Reality (VR) en motion graphics ondersteunen. Deze zijn binnenkort beschikbaar via de Adobe Creative Cloud en Adobe Marketing Cloud. 

De nieuwe editing software opties hebben betrekking op 3D, Virtual Reality, animatie en motion graphics. Dit wordt verder ondersteund met tools die als meet- en verkoopinstrumenten dienen voor  TV en film content.

“Met de multiscreen oplossing helpen we media bedrijven om op een persoonlijke manier in contact te komen met hun doelgroepen. Dit doen we door aantrekkelijke 3D, VR en AR (Augmented Reality) oplossingen aan te bieden.” Zegt Bill Roberts, senior director product management van Adobe in een statement.

Premiere Pro CC voorzien van ‘auto-aware VR’

Bovenop de nieuwe VR functionaliteiten die eerder dit jaar gelanceerd werden, onthult Adobe nieuwe functies in Premiere Pro CC. Onder andere ‘auto-aware VR’, die stereoscopische en monoscopische media detecteert en automatisch de correcte instellingen toepast. Omdat 3D-content creatie snel toeneemt, zal Adobe ook een 3D-rendering engine onthullen die 3D content creatie sneller en efficiënter maakt. Voor artiesten is het bijvoorbeeld mogelijk om bewerkbare 3D elementen te maken zoals teksten en gevormde lagen (layers) met After Effects CC dankzij nieuwe Cinerender technologie.

Tijdens het IBC congres in de Amsterdam RAI zal Adobe de nieuwe functies demonstreren. IBC vindt plaats van 9 tot 13 september. Meer informatie is te vinden in het persbericht van Adobe.