Vanuit het bedrijf LAB4242 ontwikkelden mijn collega en ik PaintLab. Met de applicatie kan iedereen schilderen in Virtual Reality. Daarnaast ontwikkelden wij SpaceLab, een VR App die het voor SCA makkelijker maakt om schapindelingen te ontwerpen. 

Schilderen in Virtual Reality

In april 2016 hebben we PaintLab gelanceerd. De Virtual Reality App waarmee je in VR kan dansen, 3D-schilderen en vrij rond kan bewegen in een virtuele wereld.

Met PaintLab stonden we onder andere op het Lowlands Festival 2016 en waren wij aanwezig op de Nacht van Kunst en Wetenschap in het Groninger museum en vele andere bedrijfsevenementen. PaintLab wordt inmiddels door duizenden mensen over de hele wereld gebruikt! 

PaintLab is een leuke manier om bezoekers van evenementen een unieke ervaring te bieden. 

Contact

Lees meer over:

Virtual Reality tijdens evenementen

Virtual Reality voor bedrijven

Media waaronder BNR RadioVentureBeat en VRFocus hebben aandacht besteed aan LAB4242 en onze VR Applicaties.

 

Een “schilderij” dat ik maakte in Virtual Reality met PaintLab

Virtual Reality experimenten van LAB4242

Wij experimenteren binnen ons LAB met Virtual Reality prototypes. Zo doen we kennis op over het toepassen van nieuwe technieken binnen leuke applicaties. We maakten onder andere de Soccer Virtual Reality App voor de GearVR waarmee iedereen fysiek en in VR een balletje kan trappen. Deze App is vertoond op de Consumer Electronics Show in Las Vegas en tijdens de Dutch VR Days (video).

 

Virtual Reality Performance Arts 

PaintLab werd tijdens een live uitzending van Radio BNR met Patrick Lodiers (terugluisteren) gelanceerd.  Virtual Reality kunst gemaakt met onze applicatie PaintLab In combinatie met de HTC Vive maken gebruikers met PaintLab 3D-kunst in Virtual Reality. PaintLab wordt onder andere toegepast tijdens muziek- en kunstfestivals.

Bekijk onderstaande video om een indruk te krijgen van festivalgangers die onze Virtual Reality App PaintLab ervaren tijdens Lowlands 2016. https://www.youtube.com/watch?v=VV5XhsebogU

 

Virtual Reality Marketing en verkoop

Virtual Reality is een krachtige technologie. Zó krachtig, dat ik geloof dat het een revolutie zal ontketenen in de zakelijke markt, de zorg en binnen de gaming en entertainment industrie. LAB4242 is onderdeel van deze revolutie door Virtual Reality oplossingen te ontwikkelen maken die zorgen voor efficiëntere manieren van opleiden, verkopen en produceren. Een voorbeeld is de VR oplossing die ontwikkelden voor SCA genaamd SpaceLab. https://www.youtube.com/watch?v=CG7tZH1QWfs

SpaceLab: De Virtual Reality Supermarkt

SpaceLab is een Virtual Reality applicatie voor SCA, specialist op het gebied van hygiëne producten. De producten van SCA zijn bijvoorbeeld het Edet toilet papier en Tempo zakdoekjes. SCA ontwikkelt voor supermarkten voorstellen over de manier waarop haar producten aan consumenten getoond worden. De supermarkt maakt wanneer gewenst gebruik van deze voorstellen om de verkoop te stimuleren.

Regelmatig komt het voor dat supermarkten kleine aanpassingen willen doen aan de door SCA voorgestelde schap-indelingen. Het kostte SCA ongeveer vijf tot tien dagen tijd om een alternatief voorstel te ontwikkelen met de software die zij voor deze ‘schap indeling ontwerpen’ gebruiken.

Tijd besparen met Virtual Reality

Dankzij SpaceLab kan SCA nu direct en samen met de klant aanpassingen doen aan de schap voorstellen, terwijl zij zich in een virtuele supermarkt bevinden. Hierdoor bespaart SCA veel tijd en kan het bedrijf dus sneller werken met klanten zoals Albert Heijn.

Virtual Reality advies 

Vanuit LAB4242 krijgen wij veel vragen van ondernemers over wat Virtual Reality voor hen kan betekenen. Wij adviseren ondernemingen over het eventueel toepassen van Virtual Reality simulaties, animaties, interactieve applicaties en Mixed Reality oplossingen. Wij ontwikkelen applicaties zelf of brengen bedrijven in contact met andere gespecialiseerde Virtual Reality ontwikkelaars en begeleiden het project van A tot Z. Als u interesse heeft in een kennismakingsgesprek, neem dan contact met ons op of lees meer over ons op LAB4242.com.

Contact